222222

De Ultieme Fantasie van Iedere Coach

Heb je ooit gedroomd dat je coachingspraktijk er zo uit zou zien?

  • ★ Jij hebt een volle agenda met cliënten die dolgraag met je willen werken ★
  • ★ Zij betalen je wat je waard bent ★
  • ★ Je coacht wanneer jij dat wilt ★
  • ★ Je verdient een heerlijk inkomen ★

Kan je je in deze droom vinden? Lijkt het je niet fantastisch als deze zou uitkomen?
Ik ken heel veel coaches, trainers en therapeuten die van zo’n setting dromen.

Er is alleen 1 probleem..
Wij willen graag anderen ten dienst staan. We willen een verschil maken in het leven van onze cliënten. Dat doen we door coaching te geven!

Maar als je alleen maar 1:1 coacht dan zou je in 10 jaar misschien 100 tot 200 mensen kunnen helpen.
Heel misschien 500? Max?

Als je echt impact wilt maken….

Als je echt een impact wil maken op de wereld en de mensheid moet je Marketing leren – maar niet alleen omdat het je helpt meer cliënten te krijgen..

Het is jouw werk om mensen te helpen groeien en ontwikkelen. En een manier om dit te doen is via jouw marketingmateriaal. Ik zal het uitleggen 🙂

Als voorbeeld: een vrouw stuurde mij onlangs een e-mail waarin zij mij bedankte voor de video’s die ik had gemaakt met PDF’s en alle informatie op mijn website. Ik vroeg haar hoe zij mij had gevonden, en zij vertelde mij dat zij op internet had gezocht. Zij vond mijn facebook en website, en voelde zich zo door de teksten aangesproken dat het leek alsof het voor haar was geschreven. Zij kreeg daar zo’n energie, inspiratie en motivatie uit en zij wilde mij daarvoor bedanken. Dit was voor haar de eerste stap naar ‘transformatie’, zoals zij het zelf noemde.

Zo kan ook jouw marketingmateriaal op zichzelf al een verschil maken. Het kan iemand inspireren en motiveren aan zichzelf te werken. Betekent dit dat je alle oplossingen moet aanreiken in je materiaal en niets moet verkopen?

Nee, natuurlijk niet! Je hebt immers een inkomen nodig. Je kan jezelf en je praktijk niet onderhouden zonder een inkomen. Wat dus ook zou betekenen dat je anderen niet kan helpen.

Jouw marketingmateriaal moet mensen helpen, maar ook jouw producten of diensten verkopen. En het kan allebei!

Hoe creëer je effectief marketingmateriaal dat anderen helpt EN jouw product of dienst verkoopt?

  1. Creëer marketingmateriaal waarin je waarde geeft in plaats van probeert te verkopen. Natuurlijk wil je uiteindelijk resultaat zien van het werk dat je in de creatie stopt. Maar hoe meer je je focust op marketing dat waarde geeft, hoe beter je je voelt over marketing. En hoe beter jij je voelt, hoe meer plezier je er in gaat krijgen!
  1. Een goede coach heeft een goede verstandhouding met zijn/haar cliënten. Als je een goede marketeer wilt zijn moet je je cliënten door en door kennen. Als jij de geheime wensen, verlangens, angsten en pijnpunten kent kan je met hen connecten op een veel dieper, emotioneel niveau. Alleen zo bouw je aan een langdurige relatie.
  1. Inspireer mensen met jouw marketing! Laat hen zien wat mogelijk is, wat ze kunnen bereiken. Ga daarmee niet ‘over-the-top’, houd het realistisch en haalbaar. Haalbare resultaten inspireren namelijk! Ook de testimonials van voorgaande of huidige cliënten kunnen anderen inspireren. Als een coach is het jouw werk om mensen te inspireren, dus doe dat door middel van je marketing.
  1. Goede coaching draait om ACTIE. Focus op het creëren van marketingmateriaal dat mensen actie laat ondernemen. ‘Actie ondernemen’ kan natuurlijk zijn dat ze jouw product, service of programma moeten kopen, of een intake-sessie moeten boeken. ‘Actie ondernemen’ is ook inspireren om iets anders te doen, iets op een andere manier te doen of simpelweg men te overtuigen van de bank af te komen en er voor te gaan!
  2. Begrijp (en dan bedoel ik echt BEGRIJP) dat wanneer jouw marketingmateriaal mensen motiveert jouw product of service te kopen zij de jackpot hebben ‘gewonnen/gekocht’. Je hebt je vast wel eens vervelend gevoeld over het feit dat je moet ‘verkopen’. De volgende keer dat dit vervelende gevoel weer naar boven komt moet je je bedenken dat jouw product of service een ENORME impact gaat hebben op jouw cliënt. Zij investeren in zichzelf!

OM EEN LANG VERHAAL KORT TE MAKEN:

Marketing is een belangrijk onderdeel van ondernemen – whether you like it or not.

Wil jij meer marketingkennis opdoen en eerlijke marketingmethoden inzetten om meer klanten aan te trekken?

In het Seminar ‘Van Passie Naar Overvloed’ op 26 en 27 september gaan Business Coach Roy Martina en ik hier vele malen dieper op in, en we zullen ervoor zorgen dat ‘you’ll learn to love it!’.

Kijk op www.VanPassieNaarOvervloed.nl voor meer info en boek je ticket!

See you there!! XXX

siminar-vanpassienaarovervloed

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

don't call us.
we will coconut
you

organic pop up market store is heading your way​

become unstoppable!